Treballs i PublicacionsEines i Recursos

Rebost de programari i materials per a donar suport davant la situació d'alerta generada per la COVID-19.

Accés al projectebatec

Projecte al voltant del món de la pilota a Castelló.
De Castelló a l'Univers

Projecte que, basat en la versió inicial del conte "De Castelló a l'Univers", ofereix un ampli ventall d'aplicacions, destacant, entre d'altres, l'adaptació del conte emprant pictogrames, característica que possibilita la utilització d'aquest material en múltiples i diferents escenaris pedagògics.
Les Partides de Castelló

Projecte al voltant de la divisió del terme en funció del reg.

Treballs JClic
Magin99

Aquest va ser el primer treball en format de cd-rom del nostre equip i el pioner en el tractament informàtic de la Magdalena. Abasta tots els aspectes de la festa fundacional de la ciutat de Castelló, relacionant els principals actes commemoratius de la setmana de festes amb les raons històriques que els motiven.

Les activitats de MAGDALENA INTERACTIVA amb CLIC s'agrupen en quatre blocs diferents: ROMERIA, PREGÓ, FESTA I GENT DE LA FESTA, incloent-hi los trencaclosques, pantalles informatives, activitats de resposta escrita, associacions simples i complexes, activitats d'exploració, sopes de lletres i encreuats.

1) ROMERIA: Aquest primer bloc inclou activitats sobre l'itinerari, els costums i els vestits.

2) PREGÓ: La història, la mitologia, les comarques de Castelló i el Pregó composen aquest segon bloc.

3) FESTA: Bloc composat per activitats relatives a la fira, els bous, els jocs populars, la traca final i els balls.

4) GENT DE LA FESTA: Les gaiates, els cartells i paraules de la festa formen part d'aquest últim bloc.Lledó Interactiu

Amb motiu del 75é aniversari de la coronació de la Mare de Déu de Lledó, vam realitzar un treball al voltant de la història, la Basílica, la imatgeria i la festa de la patrona de la nostra ciutat. Podem gaudir aprofundint en el coneixement d'un lloc entranyable per al poble de Castelló.

Les activitats de “LLEDÓ INTERACTIU AMB CLIC” s'agrupen en quatre blocs diferents: BASÍLICA, HISTÒRIA, FESTES I IMATGERIA incloent-hi els diferents tipus d'activitats que ens ofereix aquest entorn.

1) BASÍLICA: Aquest primer bloc inclou activitats sobre els orígens, l'arquitectura, l'entorn i el passeig, les ermites i Santa Maria.

2) HISTÒRIA: La troballa, Cardona Vives, Prades Safont, la Coronació de 1924 i algunes curiositats composen aquest segon bloc.

3) FESTES: Bloc composat per activitats relatives a les festes antigues, a la tornada, l'ofrena, a la Confraria i al 75 aniversari de la Coronació.

4) IMATGERIA: Les imatges, la icona, l'aixovar, les representacions pictòriques i la música formen part d’aquest últim bloc.El Millars Interactiu

Conjuntament amb l'agrupació folklòrica El Millars, aquest cd-rom vol apropar els costums i les tradicions dels nostres avantpassats a la societat actual. Per tal d'aconseguir-ho fem un recorregut lúdic amb la música i cançons, balls, danses i la indumentària de l’època.

Les activitats de “ El Millars interactiu amb CLIC” s'agrupen en quatre blocs diferents: MÚSICA I CANÇONS, INDUMENTÀRIA, BALLS I DANSES, incloent-hi trencaclosques, pantalles informatives, activitats de resposta escrita, associacions simples i complexes, activitats d'exploració, sopes de lletres i encreuats.

1) MÚSICA I CANÇONS: Aquest primer bloc inclou activitats sobre instruments, cançons i lletres populars.

2) INDUMENTÀRIA: La tipologia, les diferents peces i els complements composen aquest segon bloc.

3) BALLS: Balls populars valencians es divideix en els tipus, les passades i la jota.

4) DANSES: Bloc subdividit en Dansà, Ball Pla i Danses Especials.El Fadrí amb CLIC

El Fadrí és el campanar de la ciutat de Castelló. Es tracta d'una construcció emblemàtica i en el 750 aniversari de la fundació de la ciutat ens hem centrat en aquest símbol. Aquest treball inclou dades de la seua història, l'edifici, les campanes, els diversos usos que ha tingut i la festa al seu voltant on sempre és protagonista.

Les activitats de El Fadrí amb CLIC s'agrupen en sis blocs diferents: CAMPANES, HISTÒRIA, EDIFICI, VISITA, FESTA I USOS.

1) CAMPANES: Aquest primer bloc inclou activitats sobre la història, ubicació i mesures de les campanes.

2) HISTÒRIA: Bloc composat per activitats relatives a la vida de l’edifici des de la seua construcció fins la darrera restauració.

3) EDIFICI: L’estructura, plànols, cambres i elements del campanar, composen aquest tercer bloc.

4) VISITA: Pujada virtual fins el cim del campanar.

5) FESTA: Relació del Fadrí amb la festa, l'art i la cultura. Inclou una auca.

6) USOS: Aquest últim bloc presenta les diferents funcions que té un campanar com el nostre.20 CLIC

L'any 1986 es va crear el Seminari d'Informàtica de Castelló i aquesta publicació es va fer l'any 2006. Estem davant d'un treball que vol commemorar els 20 anys d'existència del nostre grup. Es va realitzar conjuntament amb una exposició al Museu de Belles Arts de Castelló (fent un recull - evolució de la informàtica al llarg dels anys) i d'una jornada d'intercanvi d'experiències.

Els continguts de “20 CLIC” s'agrupen en quatre blocs diferents: EXPOSICIÓ 20 ANYS, PUBLICACIONS SEMINARI, CULTURA INFORMÀTICA I TOCANT A.

D'aquestes quatre parts sols estan fetes en Clic les dues últimes i al DVD sols arrepleguem la part de CULTURA INFORMÀTICA: l'ordinador per dins i per fora, l'ordinador i la informació, el programari, Internet i l'auca sobre l'ordinador composen aquest bloc.Clic@rrels

Partint d'un conte publicat per l'Associació Cultural l'Aljama i continuant la nostra tasca d'aproximació a la cultura castellonenca, naix un nou cd-rom. En ell expliquem amb una vessant més lúdica els diversos aspectes de la festa. Aquesta vegada el nostre treball s'adreça als més menuts i també com a eina per al món educatiu.

Els continguts de Clic@rrels s'agrupen en deu blocs: El Castell Vell, La Baixada al Pla, Les Tres Cultures, Tombatossals, La Gaiata, Cavalcada del Pregó -subdividida en la Mitologia i Història i la Província i Ciutat de Castelló-, La Romeria de les Canyes, La Santa Troballa i el Pregó.J@ume800

Aquest treball coincideix amb el 800 aniversari del naixement de Jaume I, rei emblemàtic per a la nostra Comunitat. Les activitats proposades ens van informant de la seua biografia, les conquestes realitzades i la relació amb la ciutat de Castelló. El format utilitzat segueix la línia dels anteriors i va dirigit al món infantil i educatiu.

El continguts de J@ume800 s’agrupen en tres grans blocs referits a la vida de Jaume I: en el primer trobareu activitats sobre el personatge; en el segon apareixen les dades més rellevants al voltant de les seues conquestes i de com era la vida en aquells temps.

Finalment, en el tercer bloc d’activitats, trobareu dades de la relació del rei amb Castelló.Cliquin - Castelló la meua ciutat

Aquest treball arreplega l'esperit del llibre "Castelló la meua ciutat", escrit per la nostra companya Lidón Zabalza, on es recullen les experiències desenvolupades, amb els xiquets d'Infantil, al CEIP Gaetà Huguet, el seu centre de treball.

El continguts de "CLIQUIN, Castelló la meua ciutat" s'agrupen en dues parts: la primera ens ofereix en format PDF el llibre "Castelló, la meua ciutat" (Propostes didàctiques per a l'aula d'infantil) i la segona ens presenta les activitats educatives interactives, confeccionades amb JClic, agrupades en tres blocs diferents: Edificis, Personatges i Cançons.De Castelló a l'Univers (versió inicial amb JClic)

De Castelló a l'Univers és el primer treball en línia del Seminari d'Informàtica de Castelló. S’ha realitzat amb el programa Jclic i sols el podreu trobar en aquesta web. Està adreçat, fonamentalment, a alumnes de Primària que podran descobrir un munt de secrets de la realitat que ens envolta realitzant les més de cent cinquanta activitats, de molt diversa dificultat, que conté. Està estructurat en tres grans blocs que, a la vegada, es subdivideixen en d'altres:

Castelló:
- Localització en la Terra
- La casa de la Marquesa
- Meridià Zero
- La traca final

L'Univers:
- L’Astronomia
- La Mitologia
- Les Constel·lacions
- La Via Làctia

Sistema Solar:
- La Terra
- Els Planetes
- La Lluna i els Satèl·lits
- El Sol

La nostra ciutat té una importància cabdal en la història i estudi de l’Univers, doncs ací va recalar Pierre Méchain, mesurador de l’arc del meridià. També s’han afegit dos contes protagonitzats per Cacau i Tramús, personatges característics de les festes de la Magdalena que viuen un grapat d’aventures acompanyats per la seua colla d’amics. Els més menuts, a banda de llegir, poden seguir la primera història reforçada per la veu de la narradora.