AL VOLTANT D'INFORMÀTICA A L'ESCOLA 2.5


Informàtica a l’Escola 2.5 ja és història. Hem deixat passar uns dies per pair el que han suposat per nosaltres, la gent de Seminforcas, i per tots aquells que ens heu acompanyat. Al Saló de Graus de la Facultat de Ciències Jurídiques ens vam reunir un ample espectre de mestres: en actiu, amb molts anys de rodatge i d’experiències acumulades; en formació, amb les il·lusions intactes i unes enormes ganes d’aprendre i seguidors convençuts de la doctrina positivista que abanderen Jordi Adell i Fernando García Páez.

Pels comentaris recollits, pels testimonis que ens han arribat via Twitter ha hagut unanimitat en destacar que una altra escola és possible. Una escola amb mancança de recursos –i més ara en una època de crisi econòmica- però amb superàvit d’il·lusió i de ganes de treballar pels nostres alumnes aprofitant les noves vies que ens obren les tecnologies capdavanteres.

També hem detectat una sensació generalitzada d’angoixa, de “jo no podré arribar mai on han arribat ells”. No importa. Si cadascú posem un granet de sorra, si posem el peu en el graó immediat, ja haurem aconseguit molt. Si, a més, som capaços de remoure conciències al nostre voltant, d’engrescar els nostres companys, la victòria estarà molt més a prop.

I vosaltres... què en penseu?